1/16/2012

Chimie

           Continui sa cred ca majoritatea oamenilor care-si astern gandurile pe o foaie sau pe un blog, sau la intamplare intr-un folder uitat printr-un calculator, nu au scris nimic valabil atunci cand erau singuri si nu experimentau nici un fel de boala psihica ce include un alt individ. Iubire, dragoste, pasiune toate lamentarile astea sociale sunt de fapt reactiile unor agenti chimici rezultati in coprul uman ca urmare a unor impulsuri rationamentului. Fapt dovedit si nu doar o ipoteza a unui biet chinuit de aceste escapade. Prin urmare, Federico Garcia Lorca, acel fantastic poet care a 'manevrat' atat de iscusit metafora si simbolismul poate nu ar fi avut nimic de spus lumii daca nu ar fi avut acea experienta pasionala cu 'surealistul' si excentricul Salvador Dali. Poate si Bach a avut nevoie de ambele sotii (si poate de toti cei 20 de copii) pentru a scrie si a compune ceea ce astazi consideram cu neputinta de egalat in domeniul muzicii. Sa notam aici ca lucrarile (pseudo-)didactice intitulate 'Clavecinul bine temperat' le-a scris si dedicat sotiei sale, Anna Magdalena Wilcke.
As putea continua dar consider ca mi-am atins si dovedit punctul de vedere, sau macar am starnit interesul pentru ulterioare cercetari. Ca si concluzie as vrea sa mentionez faptul ca termeni precum 'iubire', 'dragoste', etc sunt doar subterfugii de comunicare care exprima sau reprezinta doar partial ceea ce ne place noua sa intelegem cand ii folosim ...   

4 comentarii:

  1. Prietene,tot respectul pt articolul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubirea, dragostea nu au definiții, dacă se scrie ce sunt nu mai sunt...

    RăspundețiȘtergere
  3. IUBÍRE, iubiri, s. f. Faptul de a (se) iubi; sentiment de dragoste pentru o persoană de sex opus; relații de dragoste; amor, iubit1. ♦ Sentiment de afecțiune (și admirație) pentru cineva sau ceva. – V. iubi.

    DRÁGOSTE f. 1) Sentiment de afecțiune și devotament față de cineva sau de ceva; iubire: amor; drag. ◊ Cu multă ~ (sau cu toată ~ea) cu multă plăcere; foarte bucuros. 2) Sentiment de afecțiune față de o persoană de sex opus; amor; iubire. ◊ A prinde ~ față de cineva a se îndrăgosti. 3) Ființă iubită. 4) Sentiment de afecțiune foarte puternică (și durabilă) (pentru cineva sau ceva); pasiune; patimă.

    how about now ?!

    RăspundețiȘtergere