12/05/2009

Singura solutie ...

Singura solutie ar fi sa plecam dracu toti si sa lasam tara asta goala. Sunt mult prea adanciti in propriile noastre rahaturi ca sa mai aiba vreun rost sa stam si sa speram ca va mai fi ceva. Ce rost are sa ramai intr-o tara in care oameni cand merg la vot se gandesc acum, sa voteze cu singurul partid care ne-a adus si ne-a afundat atat de rau pt ca nu cred ca poate cineva sa-mi spuna ca ultima guvernare a reusit in 4 ani sa faca ceva atat de ireparabil de rau. Avand in vedere ca in primul an de putere nu au facut altceva decat sa reziste atacurilor opozitiei. Deci:
Basescu, Crin, Geoana. Primul - un zapacit care poate ar fi facut mai multe in tara asta daca partidele celorlalti doi sus mentionati nu ar exista. Al doilea - un aerian incontestabil, care a aparut in in lupta pentru "tronul" Romaniei ca ciupera dupa ploaie sau mai bine ca musca-n "lapte"; Iar al treilea, un absolvent al scolii "gheorghiu" (facultatea comunista)care ar fi singurul si cel mai potrivit om (+partid) sa ne readuca, comunismul pardon, socialismul pe masa "democratiei" de care ne bucuram.
Singura si cea mai convenabila sintagma prin care as putea caracteriza situatia actuala din tara asta este: " PROSTITUTIE POLITICA". Vreau sa cred ca poporul asta e doar naiv si nu vreau sa fiu convins ca gradul de idiotenie a atins cote incomensurabile.
Cum dracu mai politicienii lui Peste ?!?!?! Inainte de alegeri Crin si Geoana se injurau si se blamau in cel mai uracios mod posibil - asta 1 la mana. 2 - cum naiba (si asta doar in jungla politica din tara asta se poate intampla) se poate alia un partid de dreapta cu unul de stanga?!?!?! si 3- (luand in calcul ca in alianta mentionata a intrat PRM si UDMR) Partidul Romania Mare sa se alieze cu UMDR-ul ?! Say what ?!?!?! Cum se poate asa ceva ?! Nu pot vorbi de constiinta, dar nici de norme morala si cu atat mai putin de inteligenta... Si ceea ce nu pot intelege este: cum un individ, care simpatizeaza o idee sau un concept al uneia dintre aceste organizatii meschine si parvenite, este atat de limitat incat sa nu vada ce se intampla de fapt. Dar de fapt: atata timp cat votul lui Patapievici (sa spunem) este egal cu votul meu si acesta la randul sau egal cu al ciobanului gheorghe de pe deal ... ce mai ramane de spus ?!?!?!
Cam acum ar fi momentul sa mentionez faptul ca nu apartin nici unui partid si nici nu sustin telurile politice ale vreunui candidat si ca nici macar nu am fost la vot !
E pur si simplu starea pe care mi-o provoaca stratul gros de cretinism ignorant si prostie naucitoare din jurul meu cu care trebuie sa ma lupt non-stop si care devine pe zi ce trece tot mai mare si mai virulent.

Dar ca sa ma opresc din a cleveti oranduiala acestei tari, iata un articol gasit in revista 22 scris de Alexandru Lazescu (pe care-l felicit pentru asta) pe care va invit sa-l comentati:

<< In mandatul lui Traian Băsescu, România a cultivat constant relaţii privilegiate cu Washingtonul. Bucureştiul s-a angajat în plan militar în operaţiunile din Irak şi Afganistan şi a militat activ pentru amplasarea unei baze militare americane lângă Constanţa, gest considerat extrem de important pentru garantarea securităţii naţionale a ţării. De altfel, destul de repede după ce a fost ales preşedinte, Traian Băsescu a avansat ideea constituirii unei axe strategice Bucureşti–Londra-Washington. Declaraţia a stârnit destule controverse la vremea ei. Cert e că, de o bună bucată de vreme, mai ales după aderarea la UE, chiar preşedintele a evitat să mai vorbească de axa cu pricina.

În plus, dacă evidenţierea relaţiei speciale cu America a rămas o constantă în declaraţiile sale de politică externă, iată că într-un interviu acordat anul acesta, pe 16 iulie, postului Europa Liberă / Radio Liberty, d-l Băsescu vorbea despre „două parteneriate strategice, cu Statele Unite şi cu Franţa, doi piloni esenţiali ai politicii noastre externe“. O mutare impusă probabil de logica jocului de influenţe din interiorul UE.

Din contra, relaţia cu Rusia se încrie pe cu totul alte coordonate. O agendă istorică încărcată, ciocnirea de interese din Republica Moldova, chestiuni delicate care ţin de securitatea energetică, precum competiţia dintre proiectele de gazoducte Nabucco vs. South Stream, şi, nu în ultimul rând, impactul emoţional al cererii de înapoiere a tezaurului naţional confiscat la Moscova alcătuiesc toate un contencios destul de extins, care a plasat adesea cele două ţări pe poziţii contrare. Chiar dacă multe sunt subiecte vechi, tonul general al relaţiilor dintre Bucureşti şi Moscova a fost unul rece în ultimii 5 ani.

Din 2005 încoace, preşedintele a exprimat, în numeroase rânduri, poziţii explicit critice faţă de Rusia. Într-un interviu acordat în 2007 influentului cotidian britanic Financial Times, preşedintele cerea colegilor săi din UE să reducă dependenţa energetică de Rusia pentru a limita capacitatea acesteia de a exercita presiuni politice. Chiar în acest an, la sfârşitul lunii mai, vorbind în deschiderea celei de-a cincea ediţii a Forumului Economic Europa – Rusia, Traian Băsescu a ţinut să precizeze că Rusia este cel mai important vecin al UE, dar şi cel mai dificil, „lista neînţelegerilor fiind una destul de lungă“.

Dacă mai ales PSD l-a acuzat pe şeful statului că este izolat pe plan extern, alţii i-au reproşat relaţia tensionată cu Moscova. Vârful de lance al atacurilor pe această ultimă direcţie a fost Cozmin Guşă, actualmente unul dintre principalii consilieri de campanie ai lui Mircea Geoană, care de mai multă vreme susţine cel mai vocal discurs prorus în mediile politice româneşti.

Despre Cozmin Guşă, un apropiat al fostului general de Securitate Iulian Vlad şi al lui Virgil Măgureanu, presa spune că are legături cu Boris Golovin, credidat cu aranjamentele legate de controversata vizită efectuată în secret de Mircea Geoană la Moscova pe 27 aprilie 2009, pentru a se întâlni, se spune, cu un consilier al preşedintelui Medvedev. Golovin, care ar fi făcut parte din GRU (Spionajul Militar Rus), este reprezentantul unei firme cu interese în domeniul energiei deţinută în majoritate de statul rus, dar reprezintă şi interesele unuia dintre cei mai influenţi oligarhi ruşi ai momentului, Oleg Deripaska, un apropiat al lui Vladimir Putin.

În acest context, Rusia nu ar putea decât să salute o schimbare la vârf la Bucureşti, după 6 decembrie. Două ar putea fi modificările de atitudine la Bucureşti de care Federaţia Rusă ar putea fi interesată: 1) o mult mai mare „flexibilitate“ faţă de demersurile grupurilor economice pilotate de la Kremlin de a achiziţiona obiective strategice româneşti, mai ales din sectorul energetic; 2) o atitudine semnificativ „mai rezervată“ a Bucureştiului faţă de evoluţiile din Republica Moldova şi reducerea contactelor cu forţele politice prooccidentale care au preluat recent puterea la Chişinău.>>

Un comentariu:

  1. sunt foarte de acord cu prima prop a acestei postari. ar trebui sa ne caram naibii din tara asta. toti. absolut toti. si sa ne luam dupa noi casele si tot ce avem. nici macar alea sa nu le lasam. avem o tara bogata din pct de vedere al resurselor si asa mai departe dar conducerea habar nu are sa exploateze in mod rational aceste avantaje. sa ne caram naibii de aici. cat mai repede.

    RăspundețiȘtergere